Turvehoidot

turvehoidot

Turvehoito on aivan ihana hoitomuoto eikä ennakkoajatuksista poiketen lainkaan sotkuista. Turvehoito tehdään hoitopöydällä vatsalla maaten. Erittäin hienoksi jauhettua, 40-asteista turvetta levitetään asiakkaan selkään, takareisiin ja pohkeisiin. Turpeen päälle asetellaan kerros kelmua ja suuret lämpöpakkaukset, jolloin muodostuu ihoa hoitava, ihanan lämmin haude. Turve pysyy kelmun alla kosteana ja lämpimänä, jolloin sen sisältämät bioaktiiviset aineet pääsevät vaikuttamaan optimaalisella tavalla. Hauteet saavat vaikuttaa selässä ja jaloissa noin 20 minuuttia. Tänä aikana hierotaan asiakkaan pää ja kädet. Asiakas on hyvin peitelty ja monesti tässä vaiheessa jo jossain unen rajamailla. 

Vaikutusajan lopuksi turpeet poistetaan iholta liukukuppaamalla. Imukupilla aikaansaatu alipaine yltää syvälle kudoksiin ja vaikuttaa suotuisasti niiden aineenvaihduntaan. Liukukuppaus yhdistettynä turpeen vaikuttaviin aineisiin, tekee erittäin hyvää selluliitille ja lihasjumeille. 
Loput turvejäämät hierotaan pois lämpimillä, hieman karkeilla pyyhkeillä, jolloin saat vielä ihon kuorinnan kaupan päälle. 
Turpeen poiston jälkeen hierotaan jalat ja selkä. Selän hierontaan käytetään erityistä Aaltosen tekniikkaa, jonka menetelmin käsitellään myös selän nikamat. 
Turpeen, lämmön, liukukuppauksen ja hieronnan yhdistelmä on erittäin tehokas monenlaiseen jumiin ja vaivaan, mutta samalla ihanan rentouttava koko kehon hemmotteluhoito!

Käyttämämme ähtäriläinen Lehtosuon hoitoturve on parasta mahdollista hoitoturvetta. Turve on kuolleista kasveista ja kasvinosista hitaan maatumisen tuloksena syntynyt eloperäinen maalaji. Se sisältää jäännöksiä alkuperäisistä turvetta muodostavista kasveista, niiden eriasteisia muuttumistuloksia sekä erilaisia kemiallisia yhdisteitä. Lehtosuon Hoitoturpeen laadun takaa Geologisen tutkimuskeskuksen tekemä tutkimus.

Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa ja turpeessa olevat bioaktiiviset aineet hoitavat ihoa. Hoitoturvetta on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden,

kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen, eturauhasvaivojen ym. hoitoon. Hoidot soveltuvat myös reumasäryn, kulumien ja urheiluvammojen hoitoon. Akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa käytetään kylmää turvetta, joka rauhoittaa tulehdusta ja nopeuttaa urheiluvammojen paranemista.

Selkä-hartia turvehoito 60 min 72 € 

Selän alueelle levitetään 40-asteiseksi lämmitetty turve, joka peitetään kelmulla. Kelmun päälle laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat todella mukavan lämmön ja selkä hautuu, ja turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa, kun turve on selässä, hierotaan pää ja kädet. Tämän jälkeen turve poistetaan iholta aineenvaihduntaa ja verenkiertoa kiihdyttävällä imukuppihieronnalla, jonka jälkeen selkä ja hartiat hierotaan perusteellisesti. Tämä hoito on erittäin tehokas hartia- ja selkäkipuihin.

Alaraajojen turvehoito 60 min 72 € 

Alaraajojen alueelle (nilkasta pakaroille) levitetään 40-asteiseksi lämmitetty turve, joka peitetään kelmulla. Kelmun päälle laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat todella mukava lämmön. Hoidettava alue hautuu ja turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa, kun turve vaikuttaa, hierotaan pää ja kädet. Tämän jälkeen turve poistetaan aineenvaihduntaa kiihdyttävällä imukuppihieronnalla, jonka jälkeen jalat hierotaan perusteellisesti.

Koko kehon turvehoito 105 min 105 € 

Selkä-hartia-alueelle sekä alaraajoille levitetään 40-asteiseksi lämmitetty turve, joka peitetään kelmulla. Kelmun päälle laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat todella mukavan lämmön. Hoidettava alue hautuu, ja turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa, kun turve vaikuttaa jaloissa ja selässä, hierotaan pää ja kädet. Tämän jälkeen turve poistetaan keholta aineenvaihduntaa kiihdyttävällä imukuppihieronnalla, jonka jälkeen lihakset hierotaan perusteellisesti. Tämä hoito on erittäin tehokas lihasjumeihin. Turpeen lämpö ja imukuppihieronta tehostavat hieronnan vaikutusta.